"Colting bollar" eller "kalla-det-vad-du-vill-kokos-bollar" som Jonas Colting själv kallar dom. Receptet finns i hans bok med titteln, Jag vill bara se bra ut naken kokboken.
Och hans recept ser ut så här:
- kallpressat kokosfett
- Kärnfria dadlar
- Valnötter
- Mandlar
- Pekannötter
- Pumpakärnor
- Kokosflingor, både i smet och som garnering
- Ekologisk kakao
- Finmalet kaffe på nyrostade bönor
- kanel
Och sedan är det fritt fram att komponera ihop mängden efter tycke och smak. Men jag skrev faktiskt ner receptet på min variant som jag gjorde igår så här kommer det:
- 200g kärfria dadlar (de var torkade färska är att föredra enligt mig)
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl mandel
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokos
- 4 msk kakao
- 1 dl kokosfett
- och en skvätt kaffe som fanns kvar i pannan
Gör så här: Mixa först nötterna och fröna i en mixer och lägg sedan undan dem i en skål. Mixa sedan dadlarna tillsammans med kokosflingorna, här tillsatte jag kaffet eftersom jag använde torkade dadlar. Häll sedan dadelkokos smeten i samma skål som nötterna och blanda ihop, tillsätt rumsvarmt kokosfett och rör till en jämn smet. Nu är det bara att börja göra bollar och rulla dem i kokos.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar. :) Den kommer att godkänns efter att jag granskat den och jag svarar gör jag här på min egen blogg!