Alltid när hösten kommer krypande får jag ibland lust att börja baka något. Det händer inte så ofta som jag skulle vilja så det är bäst att passa på när ett sådant tillfälle uppenbarar sig. Igår blev det något så enkelt och gott som knäckebröd, denna gång gjort på majsmjöl. Receptet hittas också på risentas majsmjöl påse.
Knäckebröd på majsmjöl
Mjölk och glutenfritt
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- ½ dl olja
- 2 dl kokande vatten
- en nypa rosmarin (kände jag för att tillsätta)
Blanda ihop alla ingredienser till en gröt, klicka ut på en plåt och tryck ut/kavla ut.
Jag strödde sedan lite havssalt ovanpå samt sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 45 minuter.
Låt kallna och bryt i bitar (alternativt skär i bitar innan det stelnat helt)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar. :) Den kommer att godkänns efter att jag granskat den och jag svarar gör jag här på min egen blogg!