onsdag 25 april 2012

Lergrytan

Fick en lergryta av min mor som hon inte hade någon användning för. Har aldrig använt en sådan förut, inte heller ätit något som blivit lagad i en lergryta. Så det är något nytt för mig, ska bli intressant att försöka mig på nya maträtter med den. Börjar redan idag med kyckling och ris. Enkelt och gott! 

Använder ni lergryta? Har ni någon favorit maträtt ni vill dela med er av? :)

Googlad bild

2 kommentarer :

  1. Vi använder ibland när vi har kyckling lår eller en köttbit :) så enkelt, 2 timmar och 200 grader :)
    Enkelt framförallt! Det jag har svårt att komma ihåg är att ugnen ska vara kall när man sätter dit den! Då ska man inte ha bakat något innan.

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så enkelt att det inte är klokt. Och mycket mindre disk blev det när jag hade riset med i grytan. Å så gott det blev, till och med A som e kräsen när det gäller ris åt med god aptit! :)

      Man ska bara inte ha bråttom med att få maten färdig! :p

      Radera

Tack för din kommentar. :) Den kommer att godkänns efter att jag granskat den och jag svarar gör jag här på min egen blogg!